Charalaka
Charalaka on eteläafrikkalainen versio kaalisalaatista. Charalakassa kasvikset kypsennetään pehmeiksi pannulla ja seokseen lisätään chiliä. Salaatin voi tarjoilla sekä kuumana että kylmänä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1-2 chiliä
- 1 dl oliiviöljyä
- 3 eriväristä paprikaa
- 0.5 kg varhaiskaalia
- 0.5 kg porkkanoita
- 1 tl cayennepippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tlk (410 g) säilykeherneitä
- suolaa
- pippuria
- 1 rkl hunajaa
Valmistusohje
Charalaka valmistuu helposti näin:
- Viipaloi sipulit, suikaloi paprikat ja kaali. Raasta porkkanat. Hienonna valkosipulinkynnet ja chilit.
- Kuullota sipuli, valkosipulinkynsi ja chili öljyssä. Lisää suikaloidut paprikat ja jatka kypsentämistä 2-3 minuuttia.
- Lisää kaali, porkkanat ja mausteet. Jatka kypsentämistä kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
- Lisää valutetut herneet, poista kasvikset liedeltä ja anna seoksen levätä hetki ennen tarjoamista . Charalaka on hyvää niin kuumana kuin kylmänä.
Vinkki: Näin järjestetään eteläafrikkalaiset grillijuhlat
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään eteläafrikkalainen perunasalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Charalaka