Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Charalaka

Charalaka on eteläafrikkalainen versio kaalisalaatista. Charalakassa kasvikset kypsennetään pehmeiksi pannulla ja seokseen lisätään chiliä. Salaatin voi tarjoilla sekä kuumana että kylmänä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 chiliä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 eriväristä paprikaa
  • 0.5 kg varhaiskaalia
  • 0.5 kg porkkanoita
  • 1 tl cayennepippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tlk (410 g) säilykeherneitä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohje

Charalaka valmistuu helposti näin:

  1. Viipaloi sipulit, suikaloi paprikat ja kaali. Raasta porkkanat. Hienonna valkosipulinkynnet ja chilit.
  2. Kuullota sipuli, valkosipulinkynsi ja chili öljyssä. Lisää suikaloidut paprikat ja jatka kypsentämistä 2-3 minuuttia.
  3. Lisää kaali, porkkanat ja mausteet. Jatka kypsentämistä kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  4. Lisää valutetut herneet, poista kasvikset liedeltä ja anna seoksen levätä hetki ennen tarjoamista . Charalaka on hyvää niin kuumana kuin kylmänä.

Vinkki: Näin järjestetään eteläafrikkalaiset grillijuhlat

 Lue myös Anna.fi: Näin tehdään eteläafrikkalainen perunasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Charalaka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.