Himahellan poronkäristys
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 170 g Amerikanpekonia
- 50 g voita
- 2 rkl öljyä
- 1 ½ kg pakastettua poronkäristelihaa
- 2 sipulia
- 1 rkl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 2 pulloa (0,33 l) olutta
- 2 dl vettä
- 1 rosmariinin oksa
- 3-4 katajanmarjaa
- (2-3 rkl kuivattuja metsäsieniä)
Valmistusohje
- Silppua sipulit ja pekoni.
- Kuumenna pata ja paista pekoni öljyn ja voin seoksessa.
- Kuullota rasvassa sipulisilppu, vedä sivuun ja lisää jäinen käristysliha vähitellen. Sekoittele lihaa kunnes koko määrä on sulanut ja muuttunut harmaaksi.
- Anna kypsyä omassa liemessään kunnes liha tuoksahtaa paahtuvalle. Mausta liha suolalla ja pippurilla.
- Lisää pataan pullollinen olutta, anna kiehahtaa. Lisää toinen pullollinen ja lopuksi sen verran vettä, että liha juuri ja juuri peittyy nesteeseen. Pane pataan rosmariininoksa, katajanmarjat ja kourallinen kuivattuja metsäsieniä.
- Hauduta käristystä vähintään tunti kannen alla miedolla lämmöllä tai pistä pata 175-asteiseen uuniin. Tiivis kansi pitää käristyksen kosteana.
- Tarjoa käristys perunasoseen ja puolukkasurvoksen kanssa.
Lue myös Himahellan juttu Stadilainen poronkäristys!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Himahellan poronkäristys