Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hitaasti haudutettu bolognesekastike eli ragú

Ragú eli monille tutummin italialainen blognesekastike on arjen pelastus, kun sitä tekee kerralla isomman satsin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 1 kg nauta-sikajauhelihaa
  • 2-3 sipulia
  • 2-5 valkosipulinkynttä
  • 3 porkkanaa
  • 4 lehtisellerin vartta tai 200 g juuriselleriä
  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • 2 dl valkoviiniä tai vettä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl Provencen yrttiseosta tai pizzamaustetta
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl sokeria tai hunajaa
  • ½ tuore chili hienonnettuna

Valmistusohje

Hitaasti haudutettu bolognese-kastike, Ragú

1. Hienonna sipuli ja valkosipulit, raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja viipaloi lehtisellerit. Jos sinulla on monitoimikone, pyöräytä kaikki kasvikset jauhelihaa muistuttaviksi muruiksi. Silppua sipuli käsin, siitä tulee monitoimikoneessa kitkerää.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja kasvikset. Anna hautua 10 minuuttia.

3. Lisää tomaattimurska, viini tai vesi, tomaattipyree ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä noin kolme tuntia. Tarkista suola.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hitaasti haudutettu bolognesekastike eli ragú

Cibi condimentum fames

Hieno ohje, mutta johtuneeko pitkästä haudutuksesta, niin laakerinlehden maku tuntuu mielestäni voimakkaana vaikka käytin vain yhtä (isoa) lehteä. Seuraavalla kerralla laakerinlehti vähemmän aikaa hautumassa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.