Hitaasti haudutettu bolognesekastike eli ragú
Ragú eli monille tutummin italialainen blognesekastike on arjen pelastus, kun sitä tekee kerralla isomman satsin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 1 kg nauta-sikajauhelihaa
- 2-3 sipulia
- 2-5 valkosipulinkynttä
- 3 porkkanaa
- 4 lehtisellerin vartta tai 200 g juuriselleriä
- 2 tlk tomaattimurskaa
- 2 dl valkoviiniä tai vettä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl suolaa
- 1 rkl Provencen yrttiseosta tai pizzamaustetta
- 1-2 laakerinlehteä
- 1 tl mustapippuria
- 1 rkl sokeria tai hunajaa
- ½ tuore chili hienonnettuna
Valmistusohje
Hitaasti haudutettu bolognese-kastike, Ragú
1. Hienonna sipuli ja valkosipulit, raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja viipaloi lehtisellerit. Jos sinulla on monitoimikone, pyöräytä kaikki kasvikset jauhelihaa muistuttaviksi muruiksi. Silppua sipuli käsin, siitä tulee monitoimikoneessa kitkerää.
2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja kasvikset. Anna hautua 10 minuuttia.
3. Lisää tomaattimurska, viini tai vesi, tomaattipyree ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä noin kolme tuntia. Tarkista suola.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hitaasti haudutettu bolognesekastike eli ragú
Hieno ohje, mutta johtuneeko pitkästä haudutuksesta, niin laakerinlehden maku tuntuu mielestäni voimakkaana vaikka käytin vain yhtä (isoa) lehteä. Seuraavalla kerralla laakerinlehti vähemmän aikaa hautumassa.