Nyhtöpossukääryleet
Yhdistä kaali ja nyhtöpossu kääryleiksi. Verraton herkku!
Ainekset
- 1 keskikokoinen kurttu- eli savoijinkaali
- vettä
- 2 tl suolaa
täyte:
- 800 g porsaan niskaa eli kasleria
- 1 rkl merisuolaa
- 2 sipulia
- 1 solo-valkosipulinkynsi
- 500 g valmista (savunmakuista) BBQ-kastiketta
- ½ tl kanelia tai piparkakkumausteta
kastike:
- 3 dl smetanaa
- 3 rkl (70 g) tomaattipyreetä
- 1 dl silputtua lehtipersiljaa
- 1 solo-valkosipulinkynsi
- ½ tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
Nyhtöpossukääryleet
1. Hiero lihan pintaan merisuolaa niin, että lihan pinta rikkoutuu. Anna lihan suolautua huoneenlämmössä pari tuntia.
2. Pane liha kannelliseen uunipataan. Kuori ja viipaloi sipuli ja asettele viipaleet pataan lihan ympärille.
3. Lisää grillikastiketta pataan niin, että se peittää sekä lihan että sipulit. Kypsennä kansi päällä 100 asteisessa uunissa 6-8 tuntia.
4. Nosta liha kastikkeesta ja anna sen jäähtyä puoli tuntia. Revi liha kahdella haarukalla ’riekaleiksi’. Pane kastike kattilaan ja keitä sitä kasaan kun revit karitsaa. Pane revitty liha takaisin kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Mausta kanelilla.
5. Poista kaalin kova kanta. Irrota kaalista 8-12 isoa lehteä. Pane ne kiehuvaan, suolattuun veteen ja keitä noin 10 minuuttia. Nosta lehdet valumaan ja leikkaa lehtiruotoa tyvestä ohuemmaksi.
6. Pane jokaisella kaalinlehdelle kaksi ruokalusikallista täytettä ja kääri rullalle. Halutessasi voit ruskistaa kaalikääryleet pannulla voissa, mutta se ei ole välttämätöntä.
7. Tee kastike. Sekoita keskenään smetana, tomaattisose, hienonnetut valkosipulinkynnet ja persilja. Mausta kastike.
8. Pane kääryleen voideltuun uunivuokaan ja levitä tomaattismetana kääryleille. 10. Kypsennä kääryleitä 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa keitetyn riisin ja vihersalaatin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nyhtöpossukääryleet