Pho-keitto lammaspullilla

Pho-keitto lammaspullilla 

60
min
2
4 annosta
30-60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

liemi:

1.5 l hyvää lihalientä
2 tl glögimaustetta (kanelia, neilikkaa, kardemummaa, inkivääriä)
2 tähtianista
5 maustepippuria
2 rkl kalakastiketta (Fish Sauce)
1 tl sokeria
(suolaa)

lihapullat:

400 g lampaan tai karitsan jauhelihaa
2 rkl silputtua korianteria
½ punasipuli
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Lisäksi:

2 kevätsipulia
150 g porkkana-mungsalaattia (tai 1 raastettu porkkana ja 100 g ituja)
150 g riisinuudeleita
2-3 tl sriracha-chilikastiketta
silputtua minttua, thai-basilikaa ja korianteria
limettilohkoja
silputtua, tuoretta chiliä

Valmistusohje

Pho-keitto lammaspullilla on perinteinen vietnamilainen keitto, jossa käytetään runsaasti kasviksia ja mausteita. Tässä reseptissä keiton kanssa tarjoillaan lammaspullia, mutta yhtä hyvin keittoon sopii vaikkapa kana, naudanliha tai tofu. Maukkaan keiton salaisuus on hyvä liemi.

  1. Paahda glögimaustetta ja maustepippureita hetki kuumalla pannulla ja lisää mausteet kiehuvan lihaliemen joukkoon. Lisää kalakastike ja anna liemen kiehua hiljalleen lihapullien valmistamisen ajan.
  2. Silppua punasipuli ja hienonna korianteri. Sekoita silput jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele taikinasta noin 16 lihapullaa.
  3. Kypsennä lihapullia 3-4 minuuttia kiehuvassa lihaliemessä. Nosta pullat liemestä reikäkauhalla. Siivilöi liemi.
  4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Suikaloi kevätsipuli. Lisää sipulisilppu ja porkkana-ituseos liemeen ja keitä 2-3 minuuttia. Lisää lihapullat keiton joukkoon. Mausta sriracha-kastikkeella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.
  6. Pane nuudelit keittokulhon pohjalle. Kauho päälle keittoa ja ripottele pinnalle reilusti tuoreita yrttejä. Tarjoa keiton kanssa limettilohkoja, joiden mehulla voi säädellä keiton hapokkuutta. Jokainen voi säädellä keiton tulisuutta sriracha-kastikkeella tai tuoreella, silputulla chilillä.