Portugalilainen kalapata
Portugalilaisessa kalapadassa on myös sinisimpukoita ja mustekalaa. Tomaattisen kastikkeen viimeistelee valkoviini ja savupaprikajauhe.
Ainekset
Portugalilaien kalapata:
- 600 g siika- ja/tai kuhafileitä
- 3-4 perunaa
- 2 sipulia
- 1 punainen paprika
- 3-5 valkosipulinkynttä
- ½ chili
- ¾ dl oliiviöljyä
- 2 laakerinlehteä
- 250 g pakastettuja sinisimpukoita
- 200 g pakastettua mustekalaa tai mustekalarenkaita
Lisäksi:
- 400 g säilöttyjä tomaatteja
- 2 tl suolaa
- 1 tl (savustettua) paprikajauhetta
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- ½ dl silputtua persiljaa
Valmistusohje
Portugalilainen kalapata tehdään helposti näin:
- Leikkaa kalafileet parin, kolmen sentin paksuisiksi paloiksi. Ripottele kaloille vähän suolaa ja jätä maustumaan.
- Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuori ja viipaloi perunat. Suikaloi paprika ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna chili, josta on poistettu siemenet.
- Kaada kattilaan öljy ja kuullota kasvikset. Aloita paistamalla perunoita, sipulia ja valkosipulia noin viisi minuuttia, lisää paprika ja jatka muutaman minuutin ajan. Lisää mukaan laakerinlehdet.
- Nostele ainekset vuokaan tai pataan kerroksittain: ensin sinisimpukat, mustekalat, kuullotetut kasvikset, perunat ja kalapalat.
- Sekoita keskenään tomaattimurska, suola, paprikajauhe, chili ja valkoviini ja kaada kalapadan päälle. Lisää lopuksi persilja.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa kannen tai alumiinifolion alla noin 40 minuuttia tai hauduta liedellä noin 25 minuuttia. Älä avaa kantta kypsennyksen aikana.
Lue myös: Pataruoka maistuu pakkasella
Lue myös Anna.fi/ruoka: Muhevat pataruoat hurmaavat pehmeillä ja syvillä mauillaan – 3 pataruokareseptiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Portugalilainen kalapata
Monelleko ruokailija kyseinen annos riittää?
10 syöjälle. Aika hyvät raaka-aineet kalasta pitävälle.