Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Riistawallenbergit

Wallenbergin pihvien kaikkien raaka-aineiden pitää olla jääkaappikylmiä. Voit sekoittaa taikinan käsin tai yleiskoneessa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 500 g jauhettua hirven- tai karhunpaistia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 4 keltuaista
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1/8 tl valkopippuria
  • 1/8 tl maustepippuria
  • 1/8 tl muskottia
  • ¼ tl piparkakkumaustetta

Leivittämiseen:

  • korppujauhoja
  • 2 rkl voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita hienoksi jauhettuun lihaan keltuaiset yksi kerrallaan. Sen jälkeen kaada joukkoon kerma pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, muskotilla ja pippureilla.

2. Muotoile taikinasta litteitä isohkoja pihvejä ja leivitä ne korppujauhoissa.

3. Paista pihvit voissa noin 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.

4. Tarjoa pihvit uunijuuresten tai -punajuurien kanssa.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Riistawallenbergit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.