Runebergintortut Fredrikan tapaan

Runebergintortut Fredrikan tapaan 

60+
min
1
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl piparkakunmuruja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1-2 tippaa karvasmanteliöljyä

TÄYTTEEKSI:

1-1 1/2 dl vadelmahilloa

kostutus:

1 dl vettä
2 rkl sokeria
½ dl tummaa rommia, konjakkia tai jaloviinaa

koristeeksi:

vadelmahilloa
vaaleanpunaista sokerikuorrutetta
tomusokeria

Valmistusohje

Runebergintortut Fredrikan tapaan

  1. Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Lisää varovasti pari tippaa karvasmanteliöljyä.
  3. Jaa taikina paperisiin tai voideltuihin metallivuokiin. Silikoninen muffinivuoka on myös hyvä vaihtoehto. Paina sormella taikinaan syvennys ja pane nokare vadelmahilloa kuoppaan.
  4. Paista leivonnaisia 200-asteisessa uunissa keskiritilällä 15-20 minuuttia 5. Kiehauta vesi ja sokeri, lisää alkoholi. Kostuta kuumat tortut rommivedellä.
  5. Pane jäähtyneiden leivosten keskelle vadelmahilloa, pursota sokerikuorrutteella rengas hillosilmän ympärille. Viimeistele tortut ennen tarjoilua puuteroimalla ne tomusokerilla.

Lue myös Himahellan juttu – Leivo runebergintortut Fredrikan tapaan!