Höyrymehu

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Juomat
  • Erikoisruokavaliot: Maidoton, Gluteeniton, Kasvis, Vegaani
Höyrymehu

Ainesosat

Määrä Aines
2 kgmustaherukoita (4 l)
2 kgpunaherukoita (4 l)
2 lvadelmia tai mansikoita
300 gsokeria / mehulitra

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Liota pulloja yli yön. Pese pullot huolellisesti pulloharjalla, astianpesuaineella ja kuumalla vedellä. Kääri pullot sanomalehtipaperiin ja lado 100-asteiseen uuniin ja kuumenna. Liota kumitulppia keitetyssä vedessä.
  2. Huuhdo marjat tarvittaessa. Herukat voi mehustaa terttuina. Täytä höyrymehustimen alin kattila vedellä. Kaada marjat keittimen siiviläosaan.
  3. Anna veden kiehua reippaasti puolisen tuntia. Valuta mehua vähitellen kannuun. Mittaa mehu suureen kattilaan ja lisää sokeriamehumäärän mukaan. Kiehauta mehu ja kaada kuumiin pulloihin. Sulje pullot kumitulpilla ja säilytä viileässä.
  4. Mehun voi maustaa miedosti sokerilla tai jättää kokonaan makeuttamatta ja pakastaa joko rasioissa tai muovipulloissa. Mehua voi tehdä pitkin vuotta myös pakastetuista marjoista, jolloin mehustus ei käy työlääksi eikä pullojen säilytys ole ongelma kellarittomassakaan kodissa.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 0 kertaa
  • Katsottu: 15212 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 62

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu