Höyrytetyt kaalit
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1 kukkakaali
- 2 parsakaalia
- vettä, suolaa
Kastike
- (50 g) sulatettua sitruunavoita tai sitruunaöljyä
- sitruunatimjamia
- (sitruuna)suolaa myllystä
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Höyrytetyt kaalit tarjotaan kevyenä lisukkeena sitruksisen kastikkeen kera. Kokeile vaihteeksi myös oranssia tai violettia kukkakaalia. Käytä ruoaksi myös pienet, vihreät verholehdet.
1. Keitä kaalien kukinnot höyryttämällä esim. kerroskattilassa 5-10 minuuttia.
2. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada seos kaaleille tarjoiluvadille. Jos saatavilla ei ole sitruunavoita- tai öljyä, voit voisulaan tai öljyyn lisätä raastettua sitruunankuorta ja tilkan sitruunaöljyä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Höyrytetyt kaalit