Hyvät kauralastut

60
min
48 annosta
30-60 min

Ainekset

100 g voita tai margariinia
1.5 dl sokeria
3 dl suuria kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
(1-2 rkl mantelilikööriä)

Valmistusohje

  1. Sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon sokeri. Siirrä kattila levyltä. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kaurahiutaleisiin ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin ja lisää kananmuna. Mausta taikina manteliliköörillä.
  2. Anna taikinan kiinteytyä noin 10 minuuttia.
  3. Paista ensin koekakku, niin näet, miten taikina leviää ohueksi lastuksi pellille. Jaa taikina kahdella lusikalla pieninä nokareina neljälle leivinpaperille. Joka pellille sopii karralla 12 kauralastua.
  4. Kypsennä pellillinen kerralllaan 200 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes kauralastut ovat vaaleanruskeita. Jos kypsennät kauralastut kiertoilmauunissa alenna paistolämpötila 175 asteeseen. Kiertoilmauuni sopii erittäin hvyin kauralastujen paistamiseen, sillä silloin kypsyy uunissa kerralla kolme peltiä ja kauralastut saavat kauniin tasaisen kullanruskean värin.
  5. Jäähdytä kauralastut tasaisella alustalla tai kaarevalla alustalla.
  6. Kauralastut säilyvät rapeina ja ehjinä tiivikantisessa, laakeassa tölkissä.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
8.4.2007
Kotiliesi