Kauralastut
Kauralastut onnistuvat helposti yksinkertaisista raaka-aineista. Suussasulaviin klassikkokekseihin lisämakua tuo mantelilikööri.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 48 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kauralastut
- 100 g voita tai margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- 3 dl suuria kaurahiutaleita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
- (1-2 rkl mantelilikööriä)
Valmistusohje
Kauralastut leivotaan helposti näin:
- Sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon sokeri. Siirrä kattila levyltä. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kaurahiutaleisiin ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin ja lisää kananmuna. Mausta taikina manteliliköörillä.
- Anna taikinan kiinteytyä noin 10 minuuttia.
- Paista ensin koekakku, niin näet, miten taikina leviää ohueksi lastuksi pellille. Jaa taikina kahdella lusikalla pieninä nokareina neljälle leivinpaperille. Joka pellille sopii karralla 12 kauralastua.
- Paista kauralastuja pellillinen kerralllaan 200 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes lastut ovat vaaleanruskeita. Jos kypsennät kauralastut kiertoilmauunissa alenna paistolämpötila 175 asteeseen. Kiertoilmauuni sopii erittäin hyyvin kauralastujen paistamiseen, sillä silloin kypsyy uunissa kerralla kolme peltiä ja ne saavat kauniin tasaisen kullanruskean värin.
- Jäähdytä lastut tasaisella alustalla tai kaarevalla alustalla.
- Kauralastut säilyvät rapeina ja ehjinä tiiviskantisessa, laakeassa tölkissä.
Lue myös: Kaura-kinuskipikkuleivät
Lue myös Anna.fi: Kaura rauhoittaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kauralastut
Tulipa hyviä tällä ohjeella, laitoin lakkasiirappia manteliliköörin sijasta ja pelliltä kaarevalle alustalle, kauniita ja nam.