Reseptit

Ilotulituskakku

Ainekset

Kääretorttupohjat:

  • 8 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl perunajauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 4 rkl kaakaojauhetta

täyte:

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 0.5 dl vettä
  • 3 Dubbel Nougat-patukkaa

kostutukseen:

  • 3.5 dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria

kuorrutukseen:

  • 130 g tummaa suklaata
  • 1 dl kuohukermaa

koristeluun:

  • sokerikuorrutetta tuubissa
  • elintarvikeväriä
  • nonparelleja ja strösseliä
  • sokerihelmiä

Reunoille:

  • 600 g vohvelirullia
  • 40 g tummaa suklaata
  • koristenauhaa

Valmistusohje

Ilotulituskakku

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon nuolijalla sekoittaen.

3. Kaada puolet taikinasta pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 6–8 minuuttia.

4. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paperi pohjasta.

5. Paista toinen pohja.

6. Valmista täyte. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

7. Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike. Yhdistä vaahdot ja lisää mantelijauhe.

8. Kiehauta vesi, sulata liivatteet siihen ja sekoita täytteeseen.

8. Sulata Dubbel Nougat -patukat mikrossa miedolla lämmöllä ja kääntele ne mantelivaahtoon. Jätä täytteeseen sekoittaessasi nugaaraitoja.

Katso kuvalliset ohjeet kakun kokoamiseen.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ilotulituskakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.