Ilotulituskakku
Ainekset
Kääretorttupohjat:
- 8 munaa
- 3 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl perunajauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 4 rkl kaakaojauhetta
täyte:
- 4 liivatelehteä
- 2 dl vispikermaa
- 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 2 dl mantelijauhetta
- 0.5 dl vettä
- 3 Dubbel Nougat-patukkaa
kostutukseen:
- 3.5 dl maitoa
- 2 tl vaniljasokeria
kuorrutukseen:
- 130 g tummaa suklaata
- 1 dl kuohukermaa
koristeluun:
- sokerikuorrutetta tuubissa
- elintarvikeväriä
- nonparelleja ja strösseliä
- sokerihelmiä
Reunoille:
- 600 g vohvelirullia
- 40 g tummaa suklaata
- koristenauhaa
Valmistusohje
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon nuolijalla sekoittaen.
3. Kaada puolet taikinasta pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 6–8 minuuttia.
4. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paperi pohjasta.
5. Paista toinen pohja.
6. Valmista täyte. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
7. Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike. Yhdistä vaahdot ja lisää mantelijauhe.
8. Kiehauta vesi, sulata liivatteet siihen ja sekoita täytteeseen.
8. Sulata Dubbel Nougat -patukat mikrossa miedolla lämmöllä ja kääntele ne mantelivaahtoon. Jätä täytteeseen sekoittaessasi nugaaraitoja.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ilotulituskakku