Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Imelletty peruna-bataattivuoka

Imelletty peruna-bataattivuoka on joulupöydän herkku, joka sopii kinkun tai kalkkunan kylkeen ja kasvisyöjän herkuksi. Bataatti tuo vuokaan vielä lisää makeutta. Tällä reseptillä syntyy kaksi peruna-bataattivuokaa.

Ainekset

Imelletty peruna-bataattivuoka:

  • 1 kg perunoita
  • 500 g bataattia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3-4 dl maitoa
  • 2 tl suolaa
  • ½ dl siirappia
  • muskottipähkinää

pinnalle:

  • voinokareita

Valmistusohje

  1. Keitä hyvin pestyt perunat kuorineen suolaamattomassa vedessä.
  2. Kuori ja lohko bataatti. Keitä lohkot vähässä vedessä kypsiksi noin 15 minuuttia.
  3. Kuori perunat. Survo perunat ja bataattilohkot. Sekoita vehnäjauhot survokseen ja anna seoksen imeltyä huoneenlämmössä yön yli.
  4. Lisää perunasurvokseen mausteet ja maito. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (2 vuokaa) ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 2,5 tuntia.

Lue myös: Kahdeksan herkkuruokaa bataatista – maistuisiko uunibataatit, bataatti-kasviscurry tai bataatti-vuohenjuustorisotto?


Kommentoi

Kommentoi juttua: Imelletty peruna-bataattivuoka

Isoäiti

Siirappi kannattaa lisätä vasta viimeiseksi jos on tarve, laatikon pitäisi imeltyä muutenkin.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.