Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Inkivääri-puolukkamehu

Ainekset

  • 1 l vettä
  • 2 kg puolukoita
  • noin 5 sentin pala tuoretta inkivääriä
  • 6 dl sokeria/mehulitra

Valmistusohje

 

1. Kuumenna vesi suuressa kattilassa. Lisää puolukat ja kuorittu ja viipaloitu inkivääri. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Painele marjoja kauhalla kattilan reunoja vasten mehun irrottamiseksi.

2. Anna mehun valua itsekseen puolisen tuntia sideharsokankaalla vuoratun siivilän läpi. Mittaa mehu ja kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää tarvittava määrä sokeria.

3. Anna mehun kiehua pari minuuttia ja kuori pois pinnalle kertyvä vaahto. Kaada mehu puhtaisiin, kuumiin pulloihin. Inkivääri-puolukkamehu säilyy kylmässä puolisen vuotta.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Inkivääri-puolukkamehu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.