Intialainen tomaattijuustokastike
Intialainen tomaattijuustokastike on pähkinöillä ja juustolla rikastettu kasviskastike, jossa mausteiden kirjo on täydellisessä tasapainossa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Intialainen tomaattijuustokastike:
- 2 dl cashewpähkinöitä
- 2 dl ruokakermaa
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 2 sipulia
- 4–6 valkosipulinkynttä
- noin 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 vihreä chili
- chilijauhetta
- 2 tl kurkumaa
- 2 tl Garam masala –mausteseosta
- 2 tl juustokuminaa eli jeeraa
- merisuolaa ja mustapippuria myllystä
- 800 g tomaattimurskaa
- 2 tl ruokosokeria
- 400 g kiinteää kotijuustoa, paneer-juustoa tai fetaa tuoretta korianteria
Valmistusohje
Intialainen tomaattijuustokastike tehdään helposti näin:
1. Sekoita kerma ja pähkinät jogurttiin. Anna pähkinöiden pehmetä liemessä noin 15 minuuttia. Silppua sipulit sekä valkosipulinkynnet, kuullota öljyssä. Lisää joukkoon raastettu inkivääri, silputtu chili ja kuivat mausteet. Lisää tomaattimurska ja sokeri. Hauduta vielä 20 minuuttia. Soseuta ja kaada takaisin kasariin.
2. Soseuta jogurtti-pähkinäseos ja lisää se tomaattikastikkeeseen. Hauduta muutama minuutti ja lisää kuutioitu juusto. Kuumenna intialainen tomaattijuustokastike ja silppua joukkoon korianteri.
Lue myös: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin – kolme herkullista reseptiä
Lue myös Anna.fi/ruoka: Linssi-daal
Kommentoi
Kommentoi juttua: Intialainen tomaattijuustokastike