Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Italialainen lihapullavokki

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 1 tl pasta rossa -mausteseosta tai muuta yrttiseosta
  • 1 tl suolaa
  • 75 g tankomozzarellaa

Tomaatti-oliivikastike:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 2 dl lihalientä
  • 8-10 vihreää oliivia
  • 2 rkl hienonnettua basilikaa tai 1 tl kuivattua
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

  • spagettia

Valmistusohje

 

1. Sekoita kulhossa kerma ja korppujauhot. Anna turvota. Lisää jauheliha, mausteseos, suola ja pieniksi paloiteltu mozzarellajuusto. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele seoksesta lihapullia kostutetuilla käsillä.

2. Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet kuullota hetki kasarissa öljyssä. Lisää tomaattimurska ja -sose. Lisää sitten lihaliemi ja oliivit. Anna kastikkeen porista 5 minuuttia. Mausta basilikalla, sokerilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

3. Ruskista lihapullat pannulla käännellen tai paista 225- asteisessa uunissa 10 minuuttia. Nostele lihapullat höyryävään tomaattikastikkeeseen. Tarjoile spagetin tai muun pastan kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Italialainen lihapullavokki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.