Itämainen salaatti
Voit syödä makean mausteisen nuudelikasvissekoituksen isoilta salaatinlehdiltä. Pyöräytä ainesosista esimerkiksi salaattiwrap helpottaaksesi syömistä!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Itämainen nuudelisalaatti:
- 200 g nuudelia
- 200 g ohuita, vihreitä papuja
- 100 g pavun ituja
- 200 g porkkanaa
- 200 g kesäkurpitsaa
- muutama miniluumutomaatti
- 1 dl suolattuja cashewpähkinöitä
- 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- sydänsalaatinlehtiä
thaikastike
- 2 limetin mehu
- 2 rkl öljyä
- 2 tl inkivääritahnaa
- 2 tl sitruunaruohotahnaa
- 2 puristettua valkosipulinkynttä
- 1 tl makeaa chilikastiketta
- muutama tippa thaimaalaista kalakastiketta
- 1 tl osterikastiketta
- 2 kevätsipulinvartta
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Valmista thaikastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.
2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Ryöppää pavut nopeasti ja jäähdytä kylmällä vedellä. Huuhdo pavun idut kylmällä vedellä.
3. Kuori ja raasta porkkanat suikaleiksi. Raasta kesäkurpitsa suikaleiksi. Halkaise tomaatit.
4. Kaada thaikastike nuudelien joukkoon. Lisää muut ainekset. Tarjoa sydänsalaatin lehdeltä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itämainen salaatti