Itämainen tikkulohi
Itämainen tikkulohi saa aasialaisen säväyksen teriyakikastikkeesta, inkivääristä ja seesaminsiemenistä. Herkulliset itämaiset tikkuvartaat voi kypsentää uunissa tai grillissä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
itämainen tikkulohi
- 700 g lohen paksuinta osaa
marinadi:
- 1 dl Teriyakikastiketta
- noin 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
Lisäksi:
- ripaus suolaa
- 5 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Itämainen tikkulohi valmistuu helposti uunissa tai grillissä:
1. Nypi lohesta ruodot ja poista nahka. Leikkaa lohipala pitkiksi paloiksi. Sekoita teriyakikastike ja raastettu inkivääri. Marinoi lohipaloja puolisen tuntia.
2. Lämmitä uuni 200-asteeseen tai laita grilli kuumenemaan. Nosta lohipalat leivinpaperoidulle uunipellille tai, jos grillaat lohen, pujota lohipalat varrastikkuihin. Mausta suolalla ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa tai grillissä noin 12–15 minuuttia.
3. Tikuta uunissa valmistetut lohipalat. Tarjoile itämainen tikkulohi lämpimänä tai haaleana.
Katso myös: Grillivartaat – parhaat vartaat kasviksista, kalasta, kanasta, lihasta ja hedelmistä
Katso myös: Näin valmistat varmasti mehevän uunilohen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itämainen tikkulohi