Jauheliha-perunavuoka

Jauheliha-perunavuoka 

60+
min
1
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

500 g jauhelihaa
1-2 sipulia
1-2 paprikaa
suolaa, pippuria
1 tl kuivattua basilikaa
1 kg perunoita
juustoraastetta
3 dl maitoa

Valmistusohje

Jauheliha-perunavuoka on maistuva arkiruoka, johon sipuli ja paprika tuovat lisämakua. Vuoan kruunaa väleihin ladottava juustoraaste.

  1. Paahda jauheliha pannulla ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja paloiteltu paprika. Mausta seos suolalla, pippurilla ja basilikalla.
  2. Kuori ja viipaloi perunat. Voitele uunivuoka ja lado pohjalle kerros perunaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Peitä perunakerros jauhelihaseoksella. Ripota päälle juustoraastetta. Jatka samaan tapaan kerroksittain ja lado päällimmäiseksi perunaviipaleita. Valele ruoka maidolla.
  4. Kypsennä 225-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Loppuvaiheessa voit pitää peittona alumiinifoliota, etteivät perunat ruskistu liikaa.

Kokeile myös näitä reseptejä:
Kesäkurpitsamusaka
Kolmen juuston kasvislasagne
Sienikiusaus
Ruoka.fi: Savukalakiusaus

Kuva: Jarmo Wright/OM-arkisto

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi
  • 1