Jauheliha-perunavuoka

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Jauheliharuoat
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Gluteeniton
Jauheliha-perunavuoka

Ainesosat

Määrä Aines
500 gjauhelihaa
1-2sipulia
1-2paprikaa
 suolaa, pippuria
1 tlkuivattua basilikaa
1 kgperunoita
 juustoraastetta
3 dlmaitoa

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Paahda jauheliha pannulla ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja paloiteltu paprika. Mausta seos suolalla, pippurilla ja basilikalla.
  2. Kuori ja viipaloi perunat. Voitele uunivuoka ja lado pohjalle kerros perunaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Peitä perunakerros jauhelihaseoksella. Ripota päälle juustoraastetta. Jatka samaan tapaan kerroksittain ja lado päällimmäiseksi perunaviipaleita. Valele ruoka maidolla.
  4. Kypsennä 225-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Loppuvaiheessa voit pitää peittona alumiinifoliota, etteivät perunat ruskistu liikaa.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 8 kertaa
  • Katsottu: 28604 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 5

14.11.2009 klo.3:46

Hyvä arkiruoka.

Vastaa
28.2.2014 klo.12:51
tyttötampe...

tyttötampe...

Kokeilin tänään, ja lisäsin vielä porkkanaa. Ruoka on nyt uunissa, mutta hyvältä näyttää! :)

Vastaa
15.5.2014 klo.14:4
Sally1

Sally1

Herkkua!

Vastaa
13.9.2014 klo.17:0
jauhelihak...

jauhelihak...

Miksi jauheliha kehotetaan aina paistamaan pannulla ennen kuin se laitetaan uuniruokaan? Onko syynä vain se että se saa kauniimman ruskean värin pintaansa, vai onko siihen jokin muukin syy? Voisiko jauhelihan laittaa vain suoraan ruokaan raakana, ja sielläpä luulisi senkin mukana kypsentyvän?

Vastaa
18.9.2014 klo.14:29

Jauheliha paahdetaan, koska vain siten siitä saadaan irrallista murua.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu