Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jokirapu-caesarsalaatti

Klassisesta caesarsalaatista ja sen kastikkeesta löytyy lukemattomia reseptejä ja sovelluksia. Kokeile vaihteeksi jokiravunpyrstöillä täydennettyä versioita.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Caesarsalaatti:

  • 2 rooman- eli sidesalaattia
  • 3-4 viipaletta maalaisleipää
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 100 g parmesaanijuustoa
  • 150 g jokirapuja

Caesarkastike:

  • 6-8 anjovisfileetä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1.5 rkl dijonsinappia
  • 2 tl worcestershire-kastiketta
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Huuhtele salaatit ja valuta kuiviksi.

2. Kuutioi leipäviipaleet ja paahda leipäkuutiot rapeiksi pannulla oliiviöljyssä. Purista kuorittu valkosipulinkynsi pannulle maustamaan leipäkuutioita.

3. Vuole parmesaanista ohuita lastuja juustohöylällä tai kuorimaveitsellä.

4. Valmista kastike. Laita anjovisfileet kulhoon ja mittaa joukkoon sitruunamehu, sinappi ja Worcestershire-kastike. Purista joukkoon valkosipulit. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

5. Revi salaatinlehdet tarjoilukulhoon tai suoraan annoslautasille. Lisää joukkoon juustolastut, ravut ja leipäkuutiot. Viimeistele salaattikastikkeella.

Lue myös: Lehtikaali-caesarsalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jokirapu-caesarsalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.