Jokirapu-caesarsalaatti
Klassisesta caesarsalaatista ja sen kastikkeesta löytyy lukemattomia reseptejä ja sovelluksia. Kokeile vaihteeksi jokiravunpyrstöillä täydennettyä versioita.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Caesarsalaatti:
- 2 rooman- eli sidesalaattia
- 3-4 viipaletta maalaisleipää
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 100 g parmesaanijuustoa
- 150 g jokirapuja
Caesarkastike:
- 6-8 anjovisfileetä
- 3 rkl sitruunamehua
- 1.5 rkl dijonsinappia
- 2 tl worcestershire-kastiketta
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Huuhtele salaatit ja valuta kuiviksi.
2. Kuutioi leipäviipaleet ja paahda leipäkuutiot rapeiksi pannulla oliiviöljyssä. Purista kuorittu valkosipulinkynsi pannulle maustamaan leipäkuutioita.
3. Vuole parmesaanista ohuita lastuja juustohöylällä tai kuorimaveitsellä.
4. Valmista kastike. Laita anjovisfileet kulhoon ja mittaa joukkoon sitruunamehu, sinappi ja Worcestershire-kastike. Purista joukkoon valkosipulit. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
5. Revi salaatinlehdet tarjoilukulhoon tai suoraan annoslautasille. Lisää joukkoon juustolastut, ravut ja leipäkuutiot. Viimeistele salaattikastikkeella.
Lue myös: Lehtikaali-caesarsalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jokirapu-caesarsalaatti