Reseptit

Jouluinen juureskeitto

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 2 l vettä
  • 1 palsternakka
  • pala juuriselleriä
  • 4 kaskinaurista tai puolikas lanttu
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 bataatti
  • 2 Rosamunda-perunaa
  • 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 1 kanaliemikuutio tai tilkka kanafondia
  • 1-2 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl inkiväärisiirappia tai hunajaa
  • 250 g kantarelli-Koskenlaskijasulatejuustoa, tuorejuustoa tai 1 dl kermaa
  • timjamia

Valmistusohje

Jouluinen juureskeitto
  • valmistusaika noin 1 tunti
  1. Puhdista ja kuori kasvikset ja leikkaa ne lohkoiksi. Kaada kasvikset kattilaan veden joukkoon. Lisää suola ja keitä puolisen tuntia.
  2. Lisää mausteet ja sulate- tai tuorejuusto ja keitä kymmenisen minuuttia. Soseuta ja tarkista maku (ja lisää kerma).
  • VINKKI: Keiton voi tehdä myös valmiista porkkana- ja juuressosepakkauksesta ( 2 x 500 g) lisäämälläjoukkoon sopivasti nestettä ja mausteita.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluinen juureskeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.