Jouluinen juustokakku

Kommentoi
Katsottu: 38610 kertaa
  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Muut makeat
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Jouluinen juustokakku

Ainesosat

Määrä Aines
liotetut hedelmät
250 gkuivattuja luumuja
200 gkuivattuja aprikooseja
5 dlvettä
2 dlsokeria
 kanelitanko
 (1 dl punssia, konjakkia tai mantelilikööriä)
pohja:
4 dlpiparkakkumuruja
1 rklsokeria
75 gvoisulaa
täyte:
600 gmaustamatonta tuorejuustoa
1,5 dlsokeria
1 rklmaissitärkkelysjauhoa
2 tlvaniljasokeria
4munaa
1 rklsitruunamehua
pinnalle:
4 dlkermaviiliä
3 rklsokeria
2 tlvaniljasokeria
koristeeksi:
 liotettuja luumuja ja aprikooseja

Lisätietoja:


Valmistusohje

  • 20 palaa
  • hedelmien liotus yön yli
  • valmistusaika: 2 tuntia
  • jäähtymisaika: 4 tuntia
  1. Aloita kakun valmistus edellisenä päivänä. Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko. Lisää seokseen kuivatut hedelmät ja alkoholi. Anna hedelmien liota yön yli liemessä.
  2. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Sekoita piparkakkumurut, voisula ja sokeri. Painele seos vuoan pohjalle. Lado pohjalle liotettuja hedelmiä.
  3. Sekoita täyteainekset ja kaada seos vuokaan. Kypsennä tunnin ajan 175-asteisessa uunissa.
  4. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä noin 20 minuuttia. Sekoita kermaviili, sokeri ja vanilja. Kaadaseos kakulle kypsennä vielä noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla. Korista liotetuilla hedelmillä ja tarjoa kermavaahdon kera.
  • VINKKI: Hedelmien liotusliemen voi keittää laakeassa pannussa kokoon siirapiksi, jota voi valuttaa kakulle tai annoslautasille.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 39 kertaa
  • Katsottu: 38610 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 6

16.10.2009 klo.15:35

Tämä kakku täytyy kokeilla!!!!! Näyttää ihanalta.

Vastaa
24.10.2009 klo.0:51

Tein tän kakun ja tuli oikein hyvä. Otin mukaan töihin ja ei kestäny kauaa kun kakkuvati oli tyhjä. Kaikki kehu kakkua ja päätin tehdä uuden lähempänä juolua. Kaytin 1dl konjakkia liotuksessa ja se anto hyvän pehmeen maun aprikooseille. Seuraavassa kakussa aattelin käyttää vain luumuja. Voin tosissaan suositella reseptiä kaikille.

Vastaa
10.12.2009 klo.22:47
Hei jouluk...

Hei jouluk...

Tässä makeaa herkkusuille,

t. Kepa

Vastaa
18.11.2010 klo.9:32
Han_ne_le

Han_ne_le

Kiva! Jotain ”uutta” toteutettavaksi Tapaninpäivän kahvipöytään, johon tulee paljon sukua koolle. Olen tehnyt jo monen vuoden ajan siihen jonkin tällaisen juustokakkuversion.

Vastaa
25.12.2010 klo.17:20
hapannaama

hapannaama

Laitoin 1dl vähemmän sokeria, silti oli tosi makea. Eli jos ei ole kovin imelän perään, kannattaa vähentää sokerin määrää.

Vastaa
12.11.2011 klo.10:27
kaikkea uu...

kaikkea uu...

Tämä on ehdottomasti kokeiltava kuullostaa niin herkulliselta…

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu