Jouluinen juustokakku

Jouluinen juustokakku 

60+
min
yli 60 min

Ainekset

liotetut hedelmät

250 g kuivattuja luumuja
200 g kuivattuja aprikooseja
5 dl vettä
2 dl sokeria
kanelitanko
(1 dl punssia, konjakkia tai mantelilikööriä)

pohja:

4 dl piparkakkumuruja
1 rkl sokeria
75 g voisulaa

täyte:

600 g maustamatonta tuorejuustoa
1.5 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelysjauhoa
2 tl vaniljasokeria
4 munaa
1 rkl sitruunamehua

pinnalle:

4 dl kermaviiliä
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

koristeeksi:

liotettuja luumuja ja aprikooseja

Valmistusohje

  • 20 palaa
  • hedelmien liotus yön yli
  • valmistusaika: 2 tuntia
  • jäähtymisaika: 4 tuntia
  1. Aloita kakun valmistus edellisenä päivänä. Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko. Lisää seokseen kuivatut hedelmät ja alkoholi. Anna hedelmien liota yön yli liemessä.
  2. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Sekoita piparkakkumurut, voisula ja sokeri. Painele seos vuoan pohjalle. Lado pohjalle liotettuja hedelmiä.
  3. Sekoita täyteainekset ja kaada seos vuokaan. Kypsennä tunnin ajan 175-asteisessa uunissa.
  4. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä noin 20 minuuttia. Sekoita kermaviili, sokeri ja vanilja. Kaadaseos kakulle kypsennä vielä noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla. Korista liotetuilla hedelmillä ja tarjoa kermavaahdon kera.
  • VINKKI: Hedelmien liotusliemen voi keittää laakeassa pannussa kokoon siirapiksi, jota voi valuttaa kakulle tai annoslautasille.

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
4.12.2007
Kotiliesi