Jouluinen punajuurikeitto
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- purjon valkea osa
- 1 iso Rosamunda-peruna
- 1-2 päärynää
- 1 rkl voita tai margariinia
- 5 dl vettä
- kasvis- tai kanaliemikuutio tai
- 1 rkl fondia
- 500 g punajuurisosetta (Pirkka)
- 2 dl glögitiivistettä
- 1 dl kermaa
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- rouhittua mustapippuria
- suolaa
pinnalle:
- sinihomejuustomurua (Aura)
- viinisuolaheinää ja vesikrassia
Valmistusohje
1. Halkaise purjo, huuhdo ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja kuutioi peruna sekä päärynät. Kuullota rasvassa kattilassa. Lisää vesi ja liemikuutio tai fondi. Keitä noin 10 minuuttia.
2. Lisää joukkoon punajuurisose ja glögi. Keitä viitisen minuuttia ja soseuta keitto. Lisää kerma, etikka ja mausteet. Tarkista maku. Annostele kulhoihin, nosta pinnalle lusikallinen juustoa ja korista yrteillä. Tarjoa joululeivän kanssa alkukeittona.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jouluinen punajuurikeitto