Joululimppu

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Suolaiset leivonnaiset, Leivät
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Joululimppu

Ainesosat

Määrä Aines
5 dlpiimää tai appelsiinimehua
50 ghiivaa
0,5 dlsiirappia
2 tlpomeranssinkuorta
2 tlanista, fenkolia tai kuminaa
1 tlsuolaa
3 dlruisjauhoja
noin 8 dl vehnäjauhoja
0,8 dlrusinoita
0,5 dlpapaijapaloja
koristeeksi:
 kuorittuja manteleita
voiteluun:
 muna tai sokeroitua kahvia

Lisätietoja:

Valmistusohje

  • 2-3 leipää
  1. Lämmitä piimä tai appelsiinimehu 37 asteiseksi eli noin kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon tuorehiiva. Jos käytät kuivahiivaa, on nesteen lämpötilan oltava korkeampi, noin 44 astetta, ja kuivahiiva lisätään jauhoihin sekoitettuina.
  2. Lisää siirappia, pomeranssinkuorta, anista, fenkolia tai kuminaa maun mukaan, suolaa ja ruisjauhoja. Lisää vehnäjauhoja ja alusta taikina kiinteäksi.
  3. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa, tasaisessa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
  4. Vaivaa taikinaa hyvin. Lisää hienoksi leikattuja rusinoita ja kuivattua, paloiteltua papaijaa. Leivo taikinasta 2-3 pyöreää tai pitkulaista leipää. Kohota leivät liinan alla leivinpaperin päällä.
  5. Korista kuorituilla manteleilla ja voitele munalla. Jos voitelet leivän sokeroidulla kahvilla, voitele leivät vasta kun ne ovat uunissa melkein valmiit. Pistele leipiin terävällä haarukalla tai ohuella puikolla muutama reikä.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskiritilää alemmalla tasolla noin 40 minuuttia. Loppuvaiheessa voit alentaa lämpötilan 175 asteeseen.

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 6 kertaa
  • Katsottu: 18319 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 60

Viestit 2

9.12.2010 klo.11:43
tunntu

tunntu

mistä löytysi iha kunno vanaaikkene joululimppu resepi selaie issoäitti leippo josku

Vastaa
1.12.2011 klo.19:9
moii

moii

en kerro criminaali

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu