Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Joulupiparkakut

Piparkakkutaikinasta voi leipoa isoja tähtiä, sydämiä tai muita kuvioita lahjaksi. Minipiparkakut maistuvat myös kaksinkertaisina esimerkiksi tuorejuustolla pehmennetyllä sinihomejuustolla täytettyinä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
150  annosta

Ainekset

Joulupiparit:

  • 1 dl siirappia
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl maustepippuria
  • ½ tl neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kermaa
  • 2 tl soodaa
  • noin 500 g vehnäjauhoja (noin 7 1/2 dl)

Valmistusohje

Joulupiparkakut leivotaan helposti näin:

  1. Kiehauta siirappi ja mausteet. Jos käytät valmista piparkakkumausteseosta, lisää sitä noin 1 rkl. Jäähdytä seos.
  2. Vatkaa huoneenlämmössä pehmennyt voi tai margariini sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt siirappi-mausteseos. Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja lisää se taikinaan. Lisää kerma. Sekoita sooda osaan vehnäjauhoista ja lisää taikinaan. Lisää loput jauhoista.
  3. Pidä taikinaa viileässä seuraavaan päivään.
  4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä, ota muotilla erimallisia kakkuja ja nosta ne lastalla leivinpaperille. Paista samankokoiset piparkakut samalla pellillä 175-200 asteessa kauniin ruskeiksi. Jäähdytä piparit tasaisella alustalla. Säilytä tiiviskantisessa rasiassa.

Katso myös: Kuorrutus kruunaa piparin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulupiparkakut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.