Kaarina Kaurinkosken mokkabavaroise
- Gluteeniton
Ainekset
- 3 dl vahvaa kahvia
- 5 keltuaista
- 2 dl sokeria
- 5 dl kuohu- tai vispikermaa
- 3 liivatelehteä
- (hopeakuulia)
Valmistusohje
- Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää kahvi. Kaada seos paksupohjaiseen kattilaan ja hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes seos alkaa saostua. Ota kattila liedeltä. Purista liivatteista vesi ja hämmennä ne kuumaan seokseen.
- Siirrä kattila kylmään veteen ja sekoita välillä, kunnes seos jäähtyy.
- Vatkaa kylmä kerma vaahdoksi ja lisää seokseen ennen kuin se hyytyy. Kaada mokkavaahto kakkuvuokaan ja laita hyytymään pakastimeen noin 4 tunniksi tai jääkaappiin vähintään 8 tunniksi tai yön yli.
- Kumoa tarjolle. Koristele kermavaahdolla tai tarjoa sitä erikseen. Kimmeltävä koriste on hopeinen kakunkoristekuula.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaarina Kaurinkosken mokkabavaroise