Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaarina Kaurinkosken mokkabavaroise

Ainekset

  • 3 dl vahvaa kahvia
  • 5 keltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 5 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 3 liivatelehteä
  • (hopeakuulia)

Valmistusohje

  1. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää kahvi. Kaada seos paksupohjaiseen kattilaan ja hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes seos alkaa saostua. Ota kattila liedeltä. Purista liivatteista vesi ja hämmennä ne kuumaan seokseen.
  3. Siirrä kattila kylmään veteen ja sekoita välillä, kunnes seos jäähtyy.
  4. Vatkaa kylmä kerma vaahdoksi ja lisää seokseen ennen kuin se hyytyy. Kaada mokkavaahto kakkuvuokaan ja laita hyytymään pakastimeen noin 4 tunniksi tai jääkaappiin vähintään 8 tunniksi tai yön yli.
  5. Kumoa tarjolle. Koristele kermavaahdolla tai tarjoa sitä erikseen. Kimmeltävä koriste on hopeinen kakunkoristekuula.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaarina Kaurinkosken mokkabavaroise

Sinun täytyy kommentoidaksesi.