Kahden suklaan keksit

Kahden suklaan keksit 

60
min
1
15 annosta
30-60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

100 g voita tai margariinia
100 g tummaa suklaata
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
2 kananmunaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata

Valmistusohje

Kahden suklaan keksit ovat ihanan rapeita ja makeita herkkupaloja. Keksien taikinaan sulatetaan tummaa suklaata ja mukaan rouhitaan valkosuklaasattumia.

1. Sulata kattilassa rasva ja paloiteltu
tumma suklaa. Sekoita, kunnes
suklaa on täysin sulanut. Anna
jäähtyä.

2. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe
ja suola. Vatkaa munat ja
sokerit keskenään kuohkeaksi
vaahdoksi. Rouhi valkosuklaa
karkeaksi rouheeksi.

3. Lisää hieman jäähtynyt suklaarasvaseos
munavaahtoon. Siivilöi
joukkoon jauhoseos sekä rouhittu
valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi
taikinaksi.

4. Kauli kevyesti jauhotetulla
leivinpöydällä taikinasta noin
21 x 35 cm:n levy. Leikkaa keksit
taikinapyörällä noin 7 sentin
kokoisiksi neliöiksi. Nostele leivinpaperoidulle
pellille ja jätä keksien väleihin
hieman leviämisvaraa.

5. Paista kahden suklaan keksejä 200-asteisen uunin
keskiosassa noin 12 minuuttia.