Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kahvikehrät

Kahvikehrät ovat parhaita vastaleivottuina kuten muutkin pullat, mutta ne säilyvät hyvin rapeina myös seuraavaan päivään. Kahvikehrät sopivat myös pakastettavaksi. Lämmitä ne ennen tarjoamista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

Kahvikehrät:

  • 150 g margariinia tai voita
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 50 g hiivaa
  • 0.8 dl kylmää vettä tai maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl sokeria (tai 1 rkl hedelmäsokeria)

Kahvikehrien täyte:

  • 100 g voita
  • 100 g tomusokeria (tai 50 g hedelmäsokeria)
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria (tai kanelia)

Kahvikehrien voiteluun:

  • munaa, raesokeria tai mantelirouhetta

Valmistusohje

  1. Nypi rasva ja jauhot. Lisää sokeri. Murenna hiiva nesteeseen ja lisää se jauho-rasvaseokseen. Lisää kananmunat yksitellen taikinaa sekoittaen.
  2. Hiero voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi ja mausta se kardemummalla ja vaniljasokerilla.
  3. Kauli kohottamaton taikina ohueksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä sille täyte. Kiedo taikina rullaksi ja leikkaa viipaleiksi. Painele kehrät paperivuokiin.
  4. Aina kehrien kohota liinalla peitettynä huoneenlämmössä 1-2 tuntia, viileämmässä useita tunteja. Elleivät kehrät kohoa riittävästi, ne repeilevät uunissa kypsyessään.
  5. Voitele kehrät munalla, sirottele pinnalle raesokeria tai mantelirouhetta. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.

Vinkki:  Jos käytät diabeetikon leivonnaisiin hedelmäsokeria, alenna paistolämpötilaa 175 asteeseen.

Katso myös: Pullapitkon letitys – näin leivot pullakranssin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kahvikehrät

Marja taari hamina

Heips laittaisin sokeria taikinaan enempi vaikka onkin täytteessä muuten ihan kivat ja herkulliset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.