Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalaa paperissa Charles Barrierin tapaan (Saumon frais en papillote)

Arvoituksellisen jännittävä kalapaketti ranskalaisen ravintoloitsija Charles Barrierin tapaan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kalaa paperissa ravintoloitsija Charles Barrierin tapaan

  • 1 kpl kirjolohifilee (tai 1-2 siikafileetä tai pala lohta)
  • 4 kpl porkkanaa
  • 1-2 kpl purjoa (tai nippu kevätsipulia)
  • 1 kpl kesäkurpitsa
  • voita
  • suolaa, sitruunapippuria
  • tuoretta rakuunaa (tai tilliä)
  • 4 rkl kalalientä tai valkoviiniä

Valmistusohje

Kalaa paperissa ravintoloitsija Charles Barrierin tapaan:

Kalaa paperissa valmistuu näppärästi uunissa.

  1. Leikkaa kasvikset tulitikkumaisiksi suikaleiksi ja kääntele niitä pannulla kuumassa voissa muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla.
  2. Leikkaa lohifileestä nahka pois ja jaa filee neljäksi annospalaksi. Poista mahdolliset ruodot.
  3. Repäise leivinpaperista neljä neliönmuotoista palaa, taita ne kaksin kerroin ja leikkaa saksilla kulmat kaareviksi. Jaa kasvissuikaleet leivinpaperineliöille. Mausta kalapalat suolalla, pippurilla ja muutamalla rakuunan lehdellä ja nosta kasvisten päälle. Valuta kalan päälle lusikallinen kalalientä tai valkoviiniä ja lisää pieni viipale voita. Taita leivinpaperi kaksin kerroin ja kiedo reunat tiivisti kiinni, sillä kypsymisen aikana on aromien ja muodostuvan höyryn pysyttävä paketissa.
  4. Kypsennä kalapaketit uunissa 225 asteessa, noin 10 minuuttia. Jos lohiviipale on paksu, kypsennä muutaman minuutin pitempään.
  5. Avaa paketti ja valuta kala kasviksineen suoraan lämpimälle lautaselle. Hauskinta on tuoda kalanyytit sellaisenaan kuumilla lautasilla tarjolle ja antaa jokaisen itse avata pakettinsa.

Katso myös: Höyrytetty lohi

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Taikinoitu lohi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalaa paperissa Charles Barrierin tapaan (Saumon frais en papillote)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.