Kalaterriini
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 9 annosta
Ainekset
- 500 g kuhaa tai muuta vaalealihaista kalaa
- 2 paahtoleipäviipaletta
- 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
- 2 munaa
- 1 limetti
- 2 rkl silputtua tilliä
- 2 rkl silputtua kevätsipulin vaaleaa osaa
- 1 tl suolaa
- valkopippuria
pinnalle:
- tillisilppua
Basilikaöljy:
- 1 dl basilikan lehtiä
- 0.5 dl öljyä
- mustapippuria ja merisuolaa myllystä
mätikastike:
- 2 dl ranskankermaa
- 2 dl muikun, siian tai kirjolohen mätiä
- mustapippuria myllystä
- ½ punasipuli
Valmistusohje
1. Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Mittaa kalamurekkeen ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi massaksi.
2. Jaa mureke öljyllä siveltyihin pikkuvuokiin tai uunivuokaan.
3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa vesihauteessa. Pienet murekkeet kypsyvät 20 minuutissa, iso vuoka kypsyy 45 minuuttia.
4. Tarjoa terriinin kanssa basilikaöljyä. Pyöräytä basilikan lehdet ja öljy tehosekoittimessa, mausta suolalla ja pippurilla. Pudottele tippoina tarjoiluvadille tai lautaselle.
5. Kalaterriinin kanssa maistuu mätikastike. Sekoita ranskankerman joukkoon mätiä, pippuria ja hienoksi silpuksi leikattua punasipulia.
- Vinkki: Juhlan kunniaksi terriinin kanssa voi tarjota paistetun kampasimpukan. Paista tuoreet tai pakastetut simpukat nopeasti voissa tai öljyssä, johon on halkaistu 1 valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalaterriini