Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalkkunafilee

Kalkkunafilee muhii miedossa uuninlämmössä pekoniin käärittynä ja sopivasti maustettuna pyhäaterian keskipisteeksi. Tarjoa kalkkunafilee kastikkeen ja juurespaistikkaiden kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kalkkunafilee

  • 1 kg kalkkunanrintaa
  • 0.5 dl limetti- tai sitruunamehua
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl inkiväärisiirappia
  • pekoniviipaleita

Pannulle:

  • 2 dl vettä
  • 2 sipulia
  • muutama valkosipulinkynsi

paahdetut juurekset:

  • porkkanaa
  • bataattia
  • lanttua
  • palsternakkaa
  • punasipuli
  • 0.5 dl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • chilijauhetta
  • timjamia
  • inkiväärisiirappia

kastike:

  • paistoliemi
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Kalkkunafilee ja paahdetut juurekset valmistuvat näin.

  1. Aseta rintapala, sipulit, valkosipulit ja vesi laakeaan uunivuokaan. Sekoita mausteet keskenään ja levitä kalkkunafileen pinnalle. Lisää pekonit päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta. Kypsennä samanaikaisesti uunissa juureslohkoja, jotka on maustettu öljy-mausteseoksella.
  2. Ota kalkkunafilee uunista ja kääri folioon. Siivilöi liemi kattilaan. Lisää liemen joukkoon punaviini ja sokeri. Keitä liemi kokoon siirappimaiseksi kastikkeeksi.
  3. Tarjoa kalkkunafilee kastikkeen ja  jureslohkojen kanssa.

Katso myös: Kalkkuna kruunaa englantilaisen jouluaterian

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Hedelmäinen kalkkunarulla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalkkunafilee

Kirsi

Mihinkä nuo pekoniviipaleet on tarkoitus laittaa? Entä kohta ’pannulle’? Reseptissä ei kerrota minne vesi, sipuli ja valkosipuli kuuluu laittaa. Oletan että vuokaan kalkkunan kanssa?

Kotiliesi Toimitus

Reseptiä on nyt täsmennetty. Vesi, sipuli ja valkosipuli kuuluvat uunivuokaan lihan kanssa ja pekonit lihan päälle.

Kotiliesi Toimitus

Kiitos palautteesta. Pyydän ruokatoimittajaamme täsmentämään ohjetta.

Jaana

Paistolämpötila, kypsän sisälämpö?

Bella

Herkullista tuli tällä ohjeella.

Anne

Herkullisen kuulostava ohje; suuni täyttyy nektarista tätä lukiessani. Korvasin inkiväärisiirapin puutteessa sen raastetulla inkiväärillä, mihin sekoitin hunajaa. Nyt kalkkunafilee ja juurekset uunissa ja herkullinen tuoksu täyttää huushollimme.

sinisukka 75

Oli turhaa laittaa ajaksi 45 min. eihän mikään liha ole kypsää siinä ajassa ja kalkkunan kanssa on oltava
tarkka salmonellan vuoksi !

Sinun täytyy kommentoidaksesi.