Kalkkunan rinta

Kalkkunan rinta 

60+
min
2
6 annosta
yli 60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

1.5 kg kalkkunan rintaa
50 g huoneenlämpöistä voita
1 tl suolaa
0.5 tl valkopippuria
1 tl inkivääriä
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
vuokaan vettä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä

Lisukkeeksi

1 lehti- tai kurttukaali
paistoliemi

Valmistusohje

1. Ota lihapala huoneenlämpöön tunti ennen paistamista, huuhdo ja kuivaa pinta. Sekoita voihin mausteet, appelsiinin kuori ja mehu. Sivele maustettu voi lihan pintaan. Aseta paistomittari keskelle lihaa ja valitse sisälämpötilaksi 75 astetta. Kaada vuokaan hieman vettä. Lisää kuoritut sipulit. Paista 125-asteisessa uunissa noin 2,5 tuntia.

2. Siivilöi liemi kattilaan ja kiehauta siinä silputtua kaalia. Kalkkunan lisukkeeksi sopivat myös paahdetut juurekset ja bataatti tai näistä soseutettuna haudutettu uunivuoka.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Kotiliesi
  • 2