Kanelihapankorput
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 60 annosta
- Laktoositon
Ainekset
- 25 g hiivaa
- 5 dl vettä
- 2 tl hienokiteistä merisuolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl kanelia
- 6 dl karkeita ruisjauhoja
- 6 dl vehnäjauhoja
leipomiseen:
- karkeita ruisjauhoja
Lisäksi:
- kiinteää juustoa, kuten manchegoa
- kivetöntä lakkahilloa
Valmistusohje
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita kaneli jauhojen kanssa ja lisää nesteeseen. Alusta kiinteäksi taikinapalloksi.
2. Anna taikinan kohota peitettynä puolisen tuntia. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli paloista jauhotetulla leivinpöydällä ohuet suorakaiteen muotoiset levyt. Kauli levyjen päältä lopuksi koristekaulimella tai pistele ne kauttaaltaan haarukalla.
3. Leikkaa levyt 5 sentin suikaleiksi ja suikaleet noin 12 sentin paloiksi. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille ja paista monessa erässä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
4. Nosta leivät ritilälle jäähtymään. Älä peitä. Anna leipien kuivua yön yli.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kanelihapankorput