Kanelinen kurpitsakeitto
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
- 500 g kuorittua kurpitsaa
- 1 iso bataatti
- 1 iso sipuli
- 50 g voita
- 1 rkl ruokosokeria
- 7 ½ dl kasvislientä
- suolaa, mustapippuria
- 1 tl kanelia
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuutioi kurpitsa ja bataatti, silppua sipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota kasvikset rasvassa. Lisää joukkoon ruokosokeri ja anna sen hieman karamellisoitua.
2. Lisää kattilaan kuuma kasvisliemi ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Soseuta keitto ja mausta se suolalla, pippurilla ja kenelilla. Lisää lopuksi joukkoon kevyesti vatkattu kerma.
3. Jaa keitto annoskulhoihin ja koristele paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja ripauksella kanelia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kanelinen kurpitsakeitto