Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kantarellikastike

Poimi kori täyteen kantarelleja ja tee niistä kermalla ja smetanalla höystetty ihana kastike. Kantarellikastike sopii liha-, kala- ja kasvisruokien kaveriksi tai perunoiden kanssa sellaisenaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kantarellikastike

  • 1 l kantarelleja
  • 1 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 2 dl smetanaa
  • ½ dl kermaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

Kantarellikastike tehdään helposti näin:

  1. Puhdista sienet ja silppua ne pannulle.
  2. Kuumenna, kunnes kantarelleista irtoava neste on lähes haihtunut.
  3. Lisää pannulle voita ja silputtua sipulia.
  4. Kuullota ainekset ja lisää smetana sekä kerma. Mausta kastike ruohosipulilla tai muilla tuoreilla yrteillä.
  5. Nauti kantarellikastike lihamurekkeen, paistettujen ahvenfileiden tai tilliperunoiden kanssa.

Lue myös: Sesongin herkku kantarelli taipuu moneen

Lue myös Anna.fi: Kantarelli on metsän kultaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kantarellikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.