Karitsanpaisti

Kommentoi
Katsottu: 40588 kertaa
  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Annoksia: 10
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Liharuoat
  • Erikoisruokavaliot: Laktoositon, Vähälaktoosinen, Sokeriton, Maidoton, Munaton, Gluteeniton, Matalahiilihydraattinen
Karitsanpaisti

Ainesosat

Määrä Aines
3 kgkaritsanpaisti
muutamapikusipuli
täyte:
50 gvoita
nippupersiljaa
4 kplvalkosipulinkynsiä
ruukkutimjamia
 rosmariinin oksa
pinnalle:
puolensitruunan mehu
0,5 dlsoijakastiketta
 rouhittua mustapippuria
valeluun:
2 dlvalkoviiniä

Lisätietoja:


Valmistusohje

  1. Huuhdo paisti. Poista paksut rasvakerrostumat. Tee paistin pintaan noin 10 koloa. Silppua persilja, valkosipulinkynnet ja yrtit. Sekoita ainekset voihin.
  2. Aseta paisti laakeaan uunivuokaan. Kuori vierelle sipuleita ja kaada vuoan pohjalle hieman vettä. Työnnä koloihin yrttivoita. Jos voita jää, levitä loput paistin pintaan. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan aamuun.
  3. Nosta paisti huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Mausta paisti mustapippurilla ja soijalla. Työnnä paistin paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari. Ruskista paistia kuumassa uunissa noin 20 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja kaada paistin pinnalle lasillinen valkoviiniä. Anna paistin kypsyä välillä valellen miedossa lämmössä noin 2 tuntia, kunnes paistin sisälämpötila on 70 astetta. Ota paisti uunista, kääri folioon ja anna tasaantua kymmenisen minuuttia.

Katso myös lampaanpaistin resepti.

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 9 kertaa
  • Katsottu: 40588 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 3

22.4.2011 klo.15:28
Aaaava

Aaaava

70 astetta on jo kypsä paisti, noin 60 asteinen on mehevän rosee. Jos on itse tehnyt marinadin paistia voi myös valella sillä paiston aikana. Itse tein marinadin, jossa oli erilaisia tuoreita yrttejä silputtuna, sitruunamehua, valkoviiniä ja rypsiöljyä sekä valkosipulia.

Vastaa
30.10.2013 klo.11:10
Silja M

Silja M

Itse en laita mihinkään rypsiöljyä, siinä on mielestäni ”omituinen” eli paha maku.
Sen sijaan hyvää oliiviöljyä käytän aina, kreikkalaista luomuöljyä.

Vastaa
21.4.2014 klo.11:7
Timo

Timo

Minä taas pidän suomalaista kylmäpuristettua, hämäläistä Luomu Virgino rypsiöljyä öljyjen prinsessana.
Se on kaikkein hienomaksuisin öljy.
Maku on mantelimainen ja pehmeä ja nautin sitä jopa lusikalla semmoisenaan terveydeksi. Aamuisin laitan kaurapuuroonkin aina Virgino-silmän voin asemasta.
Mitään muuta öljyä en voisi lusikalla syödä.
Lisäksi erot öljyissä ovat suuria. Raffinoitua öljyä en käyttäisi vaan ainoastaan
kylmäpuristettua.
Mutta ei öljyt sovi joka paikkaan. Lisäksi kaikkien räskyminen jossain määrin pannulla tuottaa jälkien siivoojalle ylimääräistä puuhaa.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu