Karitsanpaisti

Karitsanpaisti 

60+
min
2
10 annosta
yli 60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

3 kg karitsanpaisti
muutama pikkusipuli

täyte:

50 g voita
nippu persiljaa
4 kpl valkosipulinkynsiä
ruukku timjamia
tai rosmariinin oksa

pinnalle:

puolen sitruunan mehu
0.5 dl soijakastiketta
rouhittua mustapippuria

valeluun:

2 dl valkoviiniä

Valmistusohje

Karitsanpaisti maistuu varsinkin pääsiäisenä, mutta kruunaa juhlapöydän milloin tahansa. Herkullisen makunsa paisti saa yrteistä ja valkosipulista.

  1. Huuhdo paisti. Poista paksut rasvakerrostumat. Tee paistin pintaan noin 10 koloa. Silppua persilja, valkosipulinkynnet ja yrtit. Sekoita ainekset voihin.
  2. Aseta paisti laakeaan uunivuokaan. Kuori vierelle sipuleita ja kaada vuoan pohjalle hieman vettä. Työnnä koloihin yrttivoita. Jos voita jää, levitä loput paistin pintaan. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan aamuun.
  3. Nosta paisti huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Mausta paisti mustapippurilla ja soijalla. Työnnä paistin paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari. Ruskista paistia kuumassa uunissa noin 20 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja kaada paistin pinnalle lasillinen valkoviiniä. Anna paistin kypsyä välillä valellen miedossa lämmössä noin 2 tuntia, kunnes paistin sisälämpötila on 70 astetta. Ota paisti uunista, kääri folioon ja anna tasaantua kymmenisen minuuttia.

Katso myös nämä lammasreseptit:
Karitsan kruunukyljykset
Marokkolainen lammas
Lampaanpaisti
Ruoka.fi: Karitsa-tartar puolukoilla

Kuva: Norman Ojanen/OM-arkisto

23.4.2007
Kotiliesi
  • 2