Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karitsanpihvit

Karitsanpihvit saavat makua inkiväärimarinadista, jossa ne saavat levätä yön yli. Marinoidut pihvit ruskistetaan pannulla ja kypsennetään uunissa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Karitsanpihvit

  • 8 karitsan paahtopaistia
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

  • voita ja öljyä

Inkiväärimarinadi

  • 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl ruokokidesokeria
  • ripaus kuivattua chiliä

Valmistusohje

Karitsanpihvit valmistuvat näin:

1. Nuiji karitsan paahtopaistit voimallisesti ensin tasapaksuisiksi pihveiksi esimerkiksi pakastepussin sisällä.

2. Valmista marinadi. Kuori ja viipaloi inkivääri, sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita kasvikset loppujen ainesten kanssa. Nosta karitsanlihat tukevaan pakastepussiin ja valuta joukkoon marinadi. Sulje pussi ja nosta viileään marinoitumaan vähintään 6 tunniksi tai yön yli. Kääntele pussia välillä, jotta kaikki pihvit maustuvat tasaisesti.

3. Nosta karitsanpihvit tuntia ennen kypsentämistä huoneenlämpöön. Valuta pihvit marinadista ja pyyhi pinnat kuiviksi talouspaperilla. Paista pihvit voi-öljyseoksessa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

4. Nosta pihvit uunivuokaan ja aseta paksuimman pihvin keskiosaan paistomittari. Kypsennä karitsanpihvit 200-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää 58-60- astetta. Mausta pihvit ja peitä foliolla. Anna pihvien vetäytyä 15 minuuttia.

Tarjoa karitsanpihvien kera rapeita perunapihvejä, seesamipapuja ja avokadoaiolia.

 

Kokeile myös muita maukkaita karitsareseptejä:

Grillattu karitsa kahdella tavalla

Karitsan kyljykset

Karitsankyljykset

karitsanpotkat

Karitsanpotkat uunissa

Karitsanpaistia

Ruoka.fi: Karitsan paahtopaisti

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karitsanpihvit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.