Karjalanpaisti

Karjalanpaisti 

60+
min
1
5 annosta
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

700 g karjalanpaistilihoja
1 häränhäntäpala tai potkakiekko
1 rkl öljyä
10 pientä salottisipulia
1/2 pussia babyporkkanoita
10 katajanmarjaa
10 maustepippuria
2 tl suolaa
2.5 dl vettä

Valmistusohje

  1. Leikkaa lihat ronskin kokoisiksi paloiksi tai käytä valmiiksi pilkottuja karjalanpaistilihoja. Kuori sipulit.
  2. Kuumenna öljy padassa. Lisää ensin puolet lihoista pataan. Kun ne ovat ruskistuneet, lisää loput lihat ja ruskista.
  3. Lisää pataan kasvikset ja mausteet sekä sen verran vettä, että lihat melkein peittyvät. Siirrä pata liedeltä 200-asteiseen uuniin ja paista kannen alla noin 20 minuuttia.
  4. Säädä uunin lämpötila 150 asteeseen ja hauduta lihoja vielä vähintään tunti, kunnes ne ovat kypsiä ja mureita.
  • Perinteinen karjalanpaisti haudutetaan ruskistamatta miedossa uuninlämmössä.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
31.3.2007
Kotiliesi
  • 1