Karpalo-mantelikranssi
Karpalo-mantelikranssi valmistuu lehtitaikinalevystä. Täytteeseen tulee karpalohilloa ja mantelikreemiä. Kuivatut karpalot, sokerikuorrute ja tomusokeri viimeistelevät kranssin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 1 pkt (600 g) pakaste-lehtitaikinalevy
Täyte
- 150 g mantelimassaa
- 1 kananmuna
- 50 g pehmeää voita tai margariinia
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl karpalohilloa
Pinnalle
- 1 kananmuna
- 2-3 rkl mantelilastuja
koristeluun
- ripaus tomusokeria
- valmista valkoista sokerikuorrutetta
- noin ½ dl kuivattuja karpaloita
Valmistusohje
1. Nosta taikinalevy sulamaan leivinpöydälle pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina ohueksi, noin 35 x 45 cm -kokoiseksi levyksi.
2. Paloittele mantelimassa kulhoon. Lisää joukkoon kananmuna, pehmeä rasva ja vehnäjauhot. Vatkaa seos tasaiseksi kreemiksi sähkövatkaimella.
3. Levitä taikinalevylle ensin karpalohillo ja levitä päälle mantelikreemi. Kääri pituussuunnassa tiukalle rullalle. Käännä rullan päät vastakkain, jotta rullasta tulee kranssinmuotoinen. Paina päitä hieman sisäkkäin ja nipistä reunat kiinni. Nosta kranssi varoen leivinpaperoidulle uunipellille.
4. Voitele kranssin pinta kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista kranssia 200-asteisessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Aseta uuni viimeiseksi noin 10 minuutiksi alalämmölle, jotta kranssi kypsyy kunnolla myös sisältä.
5. Anna kranssin jäähtyä ritilän päällä. Koristele kranssi tomusokerilla, sokerikuorruteraidoilla ja kuivatuilla karpaloilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karpalo-mantelikranssi