Reseptit

Karpalo-valkosuklaasacher

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
13  annosta

Ainekset

  • 150 g voita
  • 150 g valkosuklaata
  • 5 munankeltuaista
  • 1.5 dl sokeria
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 munanvalkuaista

Täyte 1:

  • 50 g valkosuklaata
  • 100 g voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 munankeltuainen

Täyte 2:

  • 2 dl karpalohilloa

kuorrutus:

  • 200 g valkosuklaata

Valmistusohje

Karpalo-valkosuklaasacher

1. Kakkupohja on hyvä valmistaa jo edellisenä päivänä, jolloin se on helpompi leikata, kun kakkua kokoaa. Aloita pohjan valmistus. Sulata kattilassa voi ja nosta jäähtymään. Lisää paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota valkuaiset eri kulhossa kovaksi vaahdoksi.

2. Lisää keltuaisvaahtoon ensin jauhoseos ja sitten jäähtynyt suklaa-rasvaseos. Nostele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjakakkuvuokaan (24 cm) ja paista 175- asteisen uunin keskitasossa noin 50 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta. Nosta kakkupohja jäähtymään ritilälle. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

3. Valmista täyte. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon keltuainen ja lopuksi sulatettu ja jäähdytetty suklaa.

4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Levitä molemmille pohjille ensin valkosuklaakreemiä ja päälle tasaisesti karpalohilloa. Nosta kakkupohjat päällekkäin niin, että pinnalle tulee kansiosa. Peitä täytetty kakku ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

5. Valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa ja valuta lämpimänä kakkupohjan päälle. Voit levittää kuumassa vedessä lämmitetyllä veitsellä suklaata tasaisemmaksi.

6. Anna kuorrutteen kovettua ja kakun maustua jääkaapissa vielä vähintään 4 tuntia tai yön yli.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karpalo-valkosuklaasacher

Sinun täytyy kommentoidaksesi.