Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karpalograavattu siika

Karpalomehu antaa graavikalalle hienostuneen maun ja juhlavan värin. Tarjoa karpalograavattu siika makean saaristolaisleivän kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Krapalograavattu siika:

  • 500 g siikafileetä (2 fileetä)
  • 1 rkl karpalo- tai puolukkamehua
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • pyöräytys valkopippuria myllystä
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

Karpalograavattu siika valmistuu näin:

1. Suomusta ja fileoi siika, jätä nahka. Sivele fileiden pinta mehulla. Sekoita suola, sokeri ja pippuri. Hiero mausteseos kalan pintaan ja anna suolautua kylmässä seuraavaan päivään.

2. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa karpalograavattu siika esimerkiksi joulupöydässä perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.

Katso myös: Joulupöydän kalaherkut

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään graavisiika-kurkkutartar


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karpalograavattu siika

Sinun täytyy kommentoidaksesi.