Karpalograavattu siika
Karpalomehu antaa graavikalalle hienostuneen maun ja juhlavan värin. Tarjoa karpalograavattu siika makean saaristolaisleivän kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Krapalograavattu siika:
- 500 g siikafileetä (2 fileetä)
- 1 rkl karpalo- tai puolukkamehua
- 1 rkl karkeaa merisuolaa
- pyöräytys valkopippuria myllystä
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
Karpalograavattu siika valmistuu näin:
1. Suomusta ja fileoi siika, jätä nahka. Sivele fileiden pinta mehulla. Sekoita suola, sokeri ja pippuri. Hiero mausteseos kalan pintaan ja anna suolautua kylmässä seuraavaan päivään.
2. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa karpalograavattu siika esimerkiksi joulupöydässä perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.
Katso myös: Joulupöydän kalaherkut
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään graavisiika-kurkkutartar
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karpalograavattu siika