Reseptit

Karpaloleipä

Ainekset

  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1.5 dl kaljamaltaita
  • 2 dl laimentamatonta puolukka- tai karpalomehua
  • 3 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2 dl leipäsiirappia
  • 100 g kuivattuja karpaloita tai puolukoita
  • 1 rkl suolaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl piparkakkumaustetta
  • 3 dl ruisjauhoja
  • noin 8 dl hiivaleipäjauhoja

Valmistusohje

Karpaloleipä

Ohjeella leivot kaksi karpaloleipää.

1. Mittaa maltaat kulhoon ja lisää kädenlämpöiseksi lämmitetty vesi. Anna liota yön yli.

2. Kiehauta vesi ja lisää mehuun, kaada seos maltaille. Murenna hiiva maltaiden joukkoon ja lisää muut ainekset. Alusta pehmeä taikina ja anna sen kohota puolisen tuntia liinan alla vedottomassa paikassa.

3. Jaa taikina kahteen voideltuun leipävuokaan ja kohota. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karpaloleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.