Karpaloleivokset
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
Ainekset
- 4 dl murskattuja piparkakkuja
- ¾ dl voisulaa
täyte:
- 100 g valkoista suklaata
- 2 dl kuohukermaa
- 3 dl paksua turkkilaista jogurttia tai 250 g rahkaa
- 0.5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 liivatelehteä
- 1 rkl kiehuvan kuumaa vettä
pinnalle:
- 5 dl karpaloita tai puolukoita
- 1 dl sokeroitua punaista mehua
- 1 dl vettä
- 2 dl hyytelösokeria tai 1 dl sokeria ja 4 liivatelehteä
Valmistusohje
- valmistusaika 30 minuuttia
- hyydytysaika noin 4 tuntia
- Vuoraa pitkänomainen, irtoreunainen patee- tai leipävuoka (tai pyöreä irtopohjavuoka) muovikelmulla. Sekoita voisula tehosekoittajassa murskattujen piparkakkujen joukkoon ja painele seos vuoan pohjalle.
- Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Vaahdota kerma. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja sulata ne tilkkaseen kiehuvaavettä.
- Sekoita täyteainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Anna hyytyä kylmässä pari tuntia tai yli yön.
- Kiehauta karpaloseos ja anna jäähtyä hieman. Lusikoi hieman hyytynyt karpaloseos kakun päälle ja anna hyytyä kylmässä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karpaloleivokset