Reseptit

Karpaloleivokset

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • 4 dl murskattuja piparkakkuja
  • ¾ dl voisulaa

täyte:

  • 100 g valkoista suklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 dl paksua turkkilaista jogurttia tai 250 g rahkaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 liivatelehteä
  • 1 rkl kiehuvan kuumaa vettä

pinnalle:

  • 5 dl karpaloita tai puolukoita
  • 1 dl sokeroitua punaista mehua
  • 1 dl vettä
  • 2 dl hyytelösokeria tai 1 dl sokeria ja 4 liivatelehteä

Valmistusohje

Karpaloleivokset
  • valmistusaika 30 minuuttia
  • hyydytysaika noin 4 tuntia
  1. Vuoraa pitkänomainen, irtoreunainen patee- tai leipävuoka (tai pyöreä irtopohjavuoka) muovikelmulla. Sekoita voisula tehosekoittajassa murskattujen piparkakkujen joukkoon ja painele seos vuoan pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  3. Vaahdota kerma. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja sulata ne tilkkaseen kiehuvaavettä.
  4. Sekoita täyteainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Anna hyytyä kylmässä pari tuntia tai yli yön.
  5. Kiehauta karpaloseos ja anna jäähtyä hieman. Lusikoi hieman hyytynyt karpaloseos kakun päälle ja anna hyytyä kylmässä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Karpaloleivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.