Karpalomarengit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 150 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 3 dl vehnäjauhoja
täyte:
- 0.5 l karpaloita
- 0.5 dl vettä
- 3 dl hillo-marmeladisokeria
pinnalle:
- 3 munan valkuaista
- 1.5 dl sokeria
- mantelilastuja
Valmistusohje
- valmistusaika 1 tunti
- Mittaa pohjataikina-ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinaksi. Anna jähmettyä viitisentoista minuuttia jääkaapissa.
- Leivo taikina tangoksi. Jaa paloiksi ja pyöritä pallosiksi. Painele taikina leivosmuottien pohjalle ja reunoille.
- Kypsennä pohjia 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
- Kiehauta karpalotäyte. Vaahdota valkuaiset ja sokeri.
- Lusikoi leivospohjille hillo ja marenki. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karpalomarengit