Reseptit

Karpalomarengit

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja

täyte:

  • 0.5 l karpaloita
  • 0.5 dl vettä
  • 3 dl hillo-marmeladisokeria

pinnalle:

  • 3 munan valkuaista
  • 1.5 dl sokeria
  • mantelilastuja

Valmistusohje

Karpalomarengit
  • valmistusaika 1 tunti
  1. Mittaa pohjataikina-ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinaksi. Anna jähmettyä viitisentoista minuuttia jääkaapissa.
  2. Leivo taikina tangoksi. Jaa paloiksi ja pyöritä pallosiksi. Painele taikina leivosmuottien pohjalle ja reunoille.
  3. Kypsennä pohjia 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
  4. Kiehauta karpalotäyte. Vaahdota valkuaiset ja sokeri.
  5. Lusikoi leivospohjille hillo ja marenki. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Karpalomarengit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.