Karviaislikööri
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 2 l pakastettuja, punaisia karviaisia
- 1 l vaaleaa siirappia
- 4 tähtianista
- 1 l kirkasta viinaa
- 3 dl mantelilikööriä
Valmistusohje
1. Mehu irtoaa pakastetuista marjoista nopeammin ja helpommin kuin tuoreista. Mittaa kaikki likööriainekset riittävän suureen kannelliseen lasitölkkiin. Sekoita ainekset ja sulje tölkki. Anna karviaisliköörin muhia huoneenlämmössä pari päivää. Sekoita aineksia ja siirrä tölkki viileään. Karviaisliköörin voi siivilöidä maisteltavaksi kuukauden kuluttua, mutta pari kuukautta lisäaikaa ei tee liköörille haittaa.
2. Likööriä voi tehdä muistakin marjoista. Pehmytkuoriset marjat, kuten vadelmat ja mansikat, sopivat käytettäviksi pakastamattakin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karviaislikööri