Kasvishöystö
Kasvishöystö tehdään munakoisosta, kesäkurpitsasta ja tomaateista. Se maistuu kylmänäkin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Kasvishöystö
- 1 kpl kookas munakoiso
- 1 tl suolaa
- 3 kpl paprikaa
- 1 kpl kesäkurpitsa
- 2 kpl sipulia
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 3-5 rkl oliiviöljyä
- 4 kpl tomaattia
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Kasvishöystö tehdään näin helposti:
Kasvishöystö valmistuu munakoisosta, kesäkurpitsasta ja tomaateista.
- Pese ja viipaloi munakoiso ja ripottele suola viipaleiden molemmin puolin tai liota viipaleita puoli tuntia suolavedessä (1 rkl).
- Pese ja kuutioi kesäkurpitsa ja paprikat. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota kesäkurpitsakuutiot ja sipulit pienessä määrässä öljyä noin 3-4 minuuttia. Nosta sitten kasviskuutiot ja sipulit pannulta ja kuullota samoin kuutioidut paprikat.
- Pyyhi munakoisoviipaleet ja kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää mukaan lohkotut tomaatit ja kuumenna, kunnes tomaatit pehmenevät.
- Nosta kasvishöystön ainekset tarjoiluastiaan ja mausta ruoka balsamiviinietikalla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää hieman soijakastiketta, jos on tarpeen. Koristele oliiveilla ja nauti vaikkapa valkosipulipatongin kanssa.
Katso myös: Ratatouille
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kasvis-linssipata
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvishöystö