Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvishöystö

Kasvishöystö tehdään munakoisosta, kesäkurpitsasta ja tomaateista. Se maistuu kylmänäkin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kasvishöystö

  • 1 kpl kookas munakoiso
  • 1 tl suolaa
  • 3 kpl paprikaa
  • 1 kpl kesäkurpitsa
  • 2 kpl sipulia
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 3-5 rkl oliiviöljyä
  • 4 kpl tomaattia
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kasvishöystö tehdään näin helposti:

Kasvishöystö valmistuu munakoisosta, kesäkurpitsasta ja tomaateista.

  1. Pese ja viipaloi munakoiso ja ripottele suola viipaleiden molemmin puolin tai liota viipaleita puoli tuntia suolavedessä (1 rkl).
  2. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa ja paprikat. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota kesäkurpitsakuutiot ja sipulit pienessä määrässä öljyä noin 3-4 minuuttia. Nosta sitten kasviskuutiot ja sipulit pannulta ja kuullota samoin kuutioidut paprikat.
  3. Pyyhi munakoisoviipaleet ja kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää mukaan lohkotut tomaatit ja kuumenna, kunnes tomaatit pehmenevät.
  4. Nosta kasvishöystön ainekset tarjoiluastiaan ja mausta ruoka balsamiviinietikalla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää hieman soijakastiketta, jos on tarpeen. Koristele oliiveilla ja nauti vaikkapa valkosipulipatongin kanssa.

Katso myös: Ratatouille

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kasvis-linssipata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvishöystö

Sinun täytyy kommentoidaksesi.