Reseptit

Kauhajoen puolukkaleipä

Ainekset

  • 7 dl kaljamäskiä
  • 10 dl vettä
  • 2 dl maitojauhetta
  • 150 g hiivaa
  • 4 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta
  • 3 dl rusinoita
  • 1 rkl fenkolia
  • 1 rkl kuminoita
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl pomeranssinkuorta
  • 1 dl siirappia
  • 6 dl ruishiutaleita
  • 3.4 l hiivaleipävehnäjauhoja
  • 200 g voita

koristeeksi:

  • kuorittuja manteleita

siirappivesi voiteluun:

  • 1 dl vettä
  • 1 dl siirappia

Valmistusohje

Kauhajoen puolukkaleipä
  • 8 reikäleipää
  1. Kaada kuuma vesi mäskin joukkoon. Sekoita kädenlämpöiseen seokseen maitojauhe, hiiva, puolukkasurvos, rusinat ja lisää mausteeksi rouhittua fenkolia, kuminaa, pomeranssinkuorta, suolaa ja siirappia. Alusta seokseen ruishiutaleet, hiivaleipävehnäjauhot ja lopuksi pehmeä voi. Anna taikinan kohota.
  2. Jaa taikina 8 osaan ja leivo taikinasta 8 reikäleipää. Kohota leivät liinan alla. Painele koristeeksi kokonaisia kuorittuja manteleita. Paista leipiä 200 asteessa noin 40 minuuttia.
  3. Voitele leivät lämpiminä heti uunista otettua siirappivedellä ja anna niiden jäähtyä peittämättä.
  • Ohje: Kauhajoen koti- ja laitostalousoppilaitos

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kauhajoen puolukkaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.