Gluteeniton porkkanarieska
Gluteeniton porkkanarieska leivotaan gluteenittomasta jauhoseoksesta, tattari- ja kaurahiutaleista ja soseutetuista juureksista.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Gluteeniton porkkanarieska
- 4 keitettyä porkkanaa
- 2 keitettyä perunaa
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl tattari- tai kaurahiutaleita
- ½ dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Gluteeniton porkkanarieska leivotaan helposti näin:
- Soseuta kuoritut porkkanat ja perunat. Sekoita joukkoon kananmunat, suola, gluteeniton jauhoseos, tattari- tai kaurahiutaleet ja öljy. Leivo taikinasta ohuita, pyöreitä rieskoja ja nosta ne leivinpaperille.
- Pistele rieskat haarukalla ja paista niitä 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
- Tarjoa gluteenittomat porkkanarieskat lämpiminä esimerkiksi yrttilevitteen tai munavoin kanssa.
Vinkki! Taikinan makua voit muunnella lisäämällä joukkoon auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä tai hienonnettuja mausteyrttejä.
Lue myös Anna.fi: Gluteeniton pizzapohja syntyy kotona nopeasti – kruunaa rapea pohja ihanilla täytteillä!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton porkkanarieska