Reseptit

Keltainen inkiväärihillo

Ainekset

  • peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
  • 2 dl vettä
  • 1 dl ruokosokeria
  • pomeranssin kuivattu kuori tai 2 tl jauhettuna
  • 3 tähtianista
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 luomuappelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 200 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja
  • 500 g kumkvatteja
  • 500 g hillosokeria

Valmistusohje

Keltainen inkiväärihillo

Ohjeella valmistat 1 kg inkiväärihilloa.

1. Kuori ja raasta tai silppua inkivääri. mittaa inkivääri, vesi ja mausteet kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia.

2. Poista kokonaiset mausteet ja lisää joukkoon sitrusten kuoriraaste ja mehu sekä silputut aprikoosit ja kumkvatit. Keitä 20 minuuttia.

3. Lisää hillosokeri ja keitä vielä 15 minuuttia. Jos haluat, voit soseuttaa seoksen ja kuumentaa sen vielä uudelleen. Anna jäähtyä ja kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Tarjoa inkiväärihillo juustojen kanssa tai aamiaishillona.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keltainen inkiväärihillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.