Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkeitto

Kesäkeitto on kesäruokien kunkku ja tuoreista varhaisvihanneksista valmistettuna todellista herkkua. Sulatejuusto tekee liemestä ihanan täyteläisen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kesäkeitto:

  • 1 l vettä
  • 10 kpl kokonaisia mustapippureita
  • 0.5 tl jauhettua valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  • 6-10 kpl uusia perunoita (keskikokoisia)
  • 4 kpl porkkanoita
  • 1 kpl pieni kukkakaali
  • 100 g sokeriherneen palkoja
  • 1 dl herneitä
  • 1 kourallinen pinaatinlehtiä
  • 1 l täysmaitoa
  • 200 g sulatejuustoa

koristeeksi:

  • persiljaa

Valmistusohje

Kesäkeitto valmistuu helposti näin:

Kesäkeitto on helposti muunneltavissa. Käytä pinaatin sijaan puutarhan villikasveja, kuten nokkosta, voikukkaa tai horsmanlehtiä.

  1.  Pese ja rapsuta uudet perunat sekä porkkanat puhtaiksi. Leikkaa porkkanat viipaleiksi ja erottele kukkakaalin kukinnot. Jos perunat ovat suuria, pilko ne kahteen tai kolmeen osaan.
  2. Lisää kasvikset kiehuvaan suolalla ja pippureilla maustettuun veteen. Vettä tulee olla sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  3. Lisää keittoon maito, sulatejuusto, herneenpalot, herneet ja hienonnetut pinaatinlehdet. Anna keiton kiehahtaa.
  4. Tarkista ennen tarjoilua keiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita. Koristele kesäkeitto persiljalla ja tarjoile tumman leivän kera.
  5. Tarjoa keitto maukkaan nokkosleivän kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Uudet perunat tulevat – nappaa tästä 5 kesäistä reseptiä!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.