Kesäkeitto

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Annoksia: 6
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Keitot, Keitot
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Kasvis, Kevyt
Kesäkeitto

Ainesosat

Määrä Aines
1 lvettä
10 kplkokonaisia mustapippureita
0,5 tljauhettua valkopippuria
1 tlsuolaa
 uusia perunoita
 porkkanoita
 pieni kukkakaali
100 gsokeriherneen palkoja
1 dlherneitä
kourallinenpinaatinlehtiä
1 ltäysmaitoa
200 gsulatejuustoa
koristeeksi:
 persiljaa

Lisätietoja:

Valmistusohje

 

  1. Pese ja rapsuta uudet perunat sekä porkkanat puhtaiksi. Leikkaa porkkanat viipaleiksi ja erottele kukkakaalin kukinnot. Jos perunat ovat suuria, pilko ne kahteen tai kolmeen osaan.
  2. Lisää kasvikset kiehuvaan suolalla ja pippureilla maustettuun veteen. Vettä tulee olla sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  3. Lisää keittoon maito, sulatejuusto, herneenpalot, herneet ja hienonnetut pinaatinlehdet. Anna keiton kiehahtaa.
  4. Tarkista ennen tarjoilua keiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita. Koristele kesäkeitto persiljalla ja tarjoile tumman leivän kera.

 

  • Vinkki: Kesäkeittoon voi mainiosti käyttää pinaatin sijaan puutarhan villikasveja, kuten nokkosta, voikukkaa tai horsmanlehtiä.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 32 kertaa
  • Katsottu: 64958 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 56

Viestit 6

2.7.2011 klo.13:52
markku

markku

suurustan keiton AINA parsakeitolla (kesäkeiton lisäksi myös siskonmakkarakeiton)

Vastaa
17.8.2011 klo.14:54
Anjuska

Anjuska

Tämän reseptin keittoa ei suurustaa tarvitse, sulatejuusto ja desi kevytkermaa hoitavat sen asian. Maitoa ei tarvitse lainkaan. Itse lisäsin pari liivatinlehteä sekä varsiselleriä, joka on mielimausteeni keittoon kuin keittoon. Nam nam !!

Vastaa
18.8.2011 klo.14:37
kesäkeitto

kesäkeitto

ensimäisen kerran kuulen,että kesäkeittoonlaitetaan liivatinlehtiä.
no niin monta,kun on emänntää niin monella erittavalla tehdään ruokaakin
ja sehän on rikkaus.
eripuolella suomea vielä eritavalla.
itse en laita,kuin perunaa ,porkkanaa,hernettä,ja kukkakaalia ,suola+maito kun olen ensin keittänyt kasvikset vähässä vedessä.en kaada kaikkea vettä pois,kun ovat kypsiä.punaista maitoa käytän.

Vastaa
22.3.2012 klo.11:17
summersoup

summersoup

kai se kuuskytluvulla oli kauhistuksen paikka monelle koulussa ja kaikki oli nieltävä ,no kyl kai sitä syö mieluumin kun selkäänsä ottaa

Vastaa
4.10.2012 klo.22:51
Mausta pit...

Mausta pit...

Valkosipulinkynsi antaa hyvän lisämausteen

Vastaa
26.7.2014 klo.22:11
Anna ulkom...

Anna ulkom...

Onkohan Anjuskalla menneet liivatteet ja laakerinlehdet sekaisin? :D

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu