Kesäkeitto

Kesäkeitto 

60
min
3
6 annosta
30-60 min
  • 3
  • 3

Ainekset

1 l vettä
10 kpl kokonaisia mustapippureita
0.5 tl jauhettua valkopippuria
1 tl suolaa
uusia perunoita
porkkanoita
pieni kukkakaali
100 g sokeriherneen palkoja
1 dl herneitä
kourallinen pinaatinlehtiä
1 l täysmaitoa
200 g sulatejuustoa

koristeeksi:

persiljaa

Valmistusohje

 

  1. Pese ja rapsuta uudet perunat sekä porkkanat puhtaiksi. Leikkaa porkkanat viipaleiksi ja erottele kukkakaalin kukinnot. Jos perunat ovat suuria, pilko ne kahteen tai kolmeen osaan.
  2. Lisää kasvikset kiehuvaan suolalla ja pippureilla maustettuun veteen. Vettä tulee olla sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  3. Lisää keittoon maito, sulatejuusto, herneenpalot, herneet ja hienonnetut pinaatinlehdet. Anna keiton kiehahtaa.
  4. Tarkista ennen tarjoilua keiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita. Koristele kesäkeitto persiljalla ja tarjoile tumman leivän kera.

 

  • Vinkki: Kesäkeittoon voi mainiosti käyttää pinaatin sijaan puutarhan villikasveja, kuten nokkosta, voikukkaa tai horsmanlehtiä.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi
  • 3