Kesäkeitto
Kesäkeitto on kesäruokien kunkku ja tuoreista varhaisvihanneksista valmistettuna todellista herkkua. Sulatejuusto tekee liemestä ihanan täyteläisen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
Kesäkeitto:
- 1 l vettä
- 10 kpl kokonaisia mustapippureita
- 0.5 tl jauhettua valkopippuria
- 1 tl suolaa
- 6-10 kpl uusia perunoita (keskikokoisia)
- 4 kpl porkkanoita
- 1 kpl pieni kukkakaali
- 100 g sokeriherneen palkoja
- 1 dl herneitä
- 1 kourallinen pinaatinlehtiä
- 1 l täysmaitoa
- 200 g sulatejuustoa
koristeeksi:
- persiljaa
Valmistusohje
Kesäkeitto valmistuu helposti näin:
Kesäkeitto on helposti muunneltavissa. Käytä pinaatin sijaan puutarhan villikasveja, kuten nokkosta, voikukkaa tai horsmanlehtiä.
- Pese ja rapsuta uudet perunat sekä porkkanat puhtaiksi. Leikkaa porkkanat viipaleiksi ja erottele kukkakaalin kukinnot. Jos perunat ovat suuria, pilko ne kahteen tai kolmeen osaan.
- Lisää kasvikset kiehuvaan suolalla ja pippureilla maustettuun veteen. Vettä tulee olla sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
- Lisää keittoon maito, sulatejuusto, herneenpalot, herneet ja hienonnetut pinaatinlehdet. Anna keiton kiehahtaa.
- Tarkista ennen tarjoilua keiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita. Koristele kesäkeitto persiljalla ja tarjoile tumman leivän kera.
- Tarjoa keitto maukkaan nokkosleivän kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Uudet perunat tulevat – nappaa tästä 5 kesäistä reseptiä!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkeitto